U ponedjeljak, 6. srpnja 2015. na Sveučilištu u Zadru održana je konferencija na kojoj je predstavljen projekt Ravnatelj: profesija i kvalifikacija, a ne funkcija.

U ime partnerskih institucija na ovom projektu, prisutne su pozdravili izv. prof. dr. sc. Irella Bogut, prodekanica Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti Sveučilišta “Josip Juraj Strossmayer” u Osijeku i prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prodekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je ujedno i član projektnog tima. Ispred Sveučilišta u Zadru prisutnima se obratio prof. dr. sc. Josip Faričić. Projekt, sa svim njegovim elementima provedbe, prisutnima je predstavila voditeljica projekta prof. dr. sc. Dijana Vican, prorektorica Sveučilišta u Zadru. Početnu konferenciju moderirala je doc. dr. sc. Božena Krce Miočić.

Projekt će realizirati skupina sveučilišnih nastavnika sa Sveučilišta u Zadru te partnerskih ustanova Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti Sveučilišta „Josip Juraj Strossmayer“ u Osijeku.

Provedba ovog projekta, odobrenog za financiranje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.–2013.,započela je 19. lipnja 2015. godine. Razdoblje provedbe projekta je 15 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je 2.048.032,87 kn, s nepovratnim iznosom od 1.945.631,22 kn.

Cilj projekta je profesionalizacija i depolitizacija ravnateljskog poziva i izrada stručne podloge za licenciranje ravnatelja. Projekt će rezultirati i izradom modela priznavanja stečenih kompetencija tijekom formalnog, informalnog i neformalnog obrazovanja ravnatelja. S ovim ciljevima projekt je direktan doprinos kvaliteti odgojno-obrazovnog sustava. Projekt će rezultirati izradom standarda zanimanja i standarda kvalifikacije ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova te izradom visokoškolskog kurikuluma.

Nositelj projekta

sveuciliste_u_zadru2

Partneri u projektu

ekonomski_fakultet
fakultet_za_odgojne_i_obrazovne_znanosti

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

europska_unija
razvoj_ljudskih_potencijala
strukturni_fondovi

Izradu ove internetske stranice financirala je Europska unija iz Europskog Socijalnog fonda

Izrada ove internetske stranice isključiva je odgovornost Sveučilišta u Zadru